torsdag 2 april 2015

Påskcupcakes

Idag har jag och Lukas bakat cupcakes, påskinspirerade sådana :-)

Recept på muffinsen (ca 12 små).
  • 100 g smör
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl ekologisk mjölk
  • Skalet av 1 citron
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
  3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
  6. Fyll med valfri fyllning, se nedan.
  7. Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den.)
Frosting

100 g philadelphiaost
50 g rumsvarmt smör
3-4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Dekoration

Ca 3 dl kokosflingor
Dr Oteker hushållsfärg röd+gul.
Nonstop

Gör så här: Rör ihop alla ingredienserna till frostingen. Fördela kokosflingorna i två bunkar och slå på en skvätt färg i varje bunke. Bred på frosting på muffinsen, doppa i kokosflingorna och dekorera med nonstop-godiset.

Lycka till! :-)

2 kommentarer:

Tack så hjärtligt!
Svar på din kommentar får du här ♥