lördag 4 april 2015

Broccolipaj



Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 - 3 msk vatten
1-2 tsk salt

Fyllning:
1-1 ½ broccoli
1 burk Apetina fetaost
1 liten riven morot 
1 liten gul lök
3 ägg
3 dl mjölk
Riven ost 

Gör så här: Blanda alla ingredienser till pajskalet. Tryck ut pajdegen i en form, nagga med en gaffel och låt den vila i kylen i 30 min. Förgrädda i ugnen 225 grader i ca 10-15 minuter. 

Gör under tiden i ordning fyllningen. Hacka broccolin i mindre bitar, små buketter och små bitar av stjälken. Koka några minuter. (Det är bra ifall den inte blir genomkokt, för då finns risken att den efter gräddningen blir tråkigt och överkokt). Fräs hackad lök och riven morot någon minut. 

Fördela lök, morot, broccoli och fetaost i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk och valfria kryddor (jag tog örtkrydda) och häll i pajskalet. Strö över osten och grädda i mitten av ugnen tills osten har fått fin gyllenbrun färg och pajen inte vätskar sig. Njut med en sallad eller servera den på påskbuffén som jag ska göra.

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så hjärtligt!
Svar på din kommentar får du här ♥