torsdag 4 december 2014

Risgrynsgröt



Ca 4 portioner
~
4 dl vatten
2 dl grötris
1 tsk salt
8-9 dl mjölk
1 bit hel kanel
1 msk flytande margarin
1 msk strösocker
~
1. Koka upp vatten och salt, lägg i risgryn. Lägg på lock och koka risgrynen på svag värme i 10 minuter.
2. Tillsätt mjölken och en bit kanel. Sjud gröten under lock på mycket svag värme tills grynen är mjuka och gröten tjocknat, ca 30 minuter. Rör i gröten då och då.
3. Tillsätt margarin och koka gröten en stund till. Är gröten för tunn, koka den utan lock ytterligare några minuter. Är den för tjock, späd med lite mjölk och rör om.
4. Smaka av gröten med lite socker.
5. Servera gröten med kanel och mjölk och eventuellt socker.

1 kommentar:

Tack så hjärtligt!
Svar på din kommentar får du här ♥