onsdag 3 december 2014
Recept: Kokoschoklad ala bounty
50 g smör eller margarin
1/2 dl vit baksirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
+ 200 g ljus choklad (gärna Marabou)
1. Blanda allt utom kokos i en kastrull.
2. Koka tills smeten tjocknat - ca 5-15 minuter. (Beror på hur hög temperatur. Du märker när smeten tjocknar.)
3. Häll i kokos
4. Häll upp smeten på ett bakplåtspapper
5. Ställ in i kylen någon timme.
6. Dela i bitar med en vass kniv (tips doppa i varm vatten om det är trögt)
7. Smält choklad i micro (försiktigt) eller i vattenbad.
8. Doppa kokosbitarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper.
9. När bitarna svalnat – lägg in i tillsluten burk i kylen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Men mums. Tror du att jag skulle kunna byta ut sirapen mot strösocker? Jag får väl testa helt enkelt :)
SvaraRaderaKram
Det trotsar absolut att du kan :-) Testa!
RaderaKram
Så gottit ♡ ...
SvaraRadera