onsdag 3 december 2014

Recept: Kokoschoklad ala bounty



50 g smör eller margarin
1/2 dl vit baksirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
+ 200 g ljus choklad (gärna Marabou)

1. Blanda allt utom kokos i en kastrull.

2. Koka tills smeten tjocknat - ca 5-15 minuter. (Beror på hur hög temperatur. Du märker när smeten tjocknar.)

3. Häll i kokos

4. Häll upp smeten på ett bakplåtspapper

5. Ställ in i kylen någon timme.

6. Dela i bitar med en vass kniv (tips doppa i varm vatten om det är trögt)

7. Smält choklad i micro (försiktigt) eller i vattenbad.

8. Doppa kokosbitarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper.

9. När bitarna svalnat – lägg in i tillsluten burk i kylen.

3 kommentarer:

  1. Men mums. Tror du att jag skulle kunna byta ut sirapen mot strösocker? Jag får väl testa helt enkelt :)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det trotsar absolut att du kan :-) Testa!
      Kram

      Radera

Tack så hjärtligt!
Svar på din kommentar får du här ♥