måndag 23 februari 2015

Tacopaj

Oftast får vi tacorester över när vi har ätit tacos. Sparar man färsen så är det perfekt att göra en tacopaj på resterna. Gott är det också :-)


Receptet gäller för 6 port

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk vatten

Fyllning:

  • ca 500 g tacoförs
  • 2 dl crème fraiche paprika&chili
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl yellow chili eller green jalapeno
  • 150 g Arla Köket® riven ost texmex

Till servering:

  • majschips / tacochips
  • Gör så här:

    Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl, vatten och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
    Fyll pajskalet med tacokryddad färs och bred på crème fraiche. Täck med tomathalvor och strö över ost och pudra till sist över paprikapulver. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg. Servera med gräddfil och tacochips.

2 kommentarer:

  1. Mmm... Tacopaj är så gott!

    SvaraRadera
  2. Mumsigt!
    Tack för receptet :-)
    Det kommer att testas!
    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera

Tack så hjärtligt!
Svar på din kommentar får du här ♥