Tekakor/Bullar med havregryn
Ett mycket älskat recept från 60-talet.
Ca 20 stycken
2½ dl havregryn
5 dl mjölk
50 g jäst
2 msk ljus sirap
50 rumsvarmt smör
1 tsk salt
1 dl solroskärnor
ca 600 g vetemjöl
1. Häll havregrynen i en skål och tillsätt rumsvarm mjölk. Låt stå ca 30 min.
2. Häll havregrynsblandningen i en köksmaskin, smula ner jäst och tillsätt sirap, smör, salt, solroskärnor och nästan allt mjöl.
3. Låt jäsa ca 30 min.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. Rulla till bollar eller trekanter och lägg på plåt med bakplåtspapper.
5. Låt jäsa 30 min.
6. Pensla med ägg strö på frön, jag tog linfrön just idag..
7. Grädda mitt i ugn ca 7-8 min i 225 grader.
Nämen mums!! :)
SvaraRaderaHa en bra dag eller kväll är det ju nu :)
Kram
Tack för receptet :-)
SvaraRaderaLåter gott! Kan tänka mig att de blir saftiga :-)
Ha eb fin kväll
kram