I morse rörde jag snabbt ihop en deg till franskbrödbullar.
Här kommer receptet.
Franskbrödbullar
Ingredienser:
125 g smör 3 dl mjölk
3 dl vatten
50 g jäst
3 msk socker
1/2 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
8-9 dl vetemjöl
Pensling:
Ägg
Vallmofrön/sesamfrön
Gör så här:
Smält smöret och rör ner mjölk och vatten.
Låt bli fingervarmt.
Smula ner jästen i en bunke och rör ner vätskan. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt socker, salt, bakpulver och så mycket mjöl att degen blir lagom fast.
Baka ut till 20 bullar.
Låt jäsa på plåt under bakduk i 30 min.
Vispa upp ägget och pensla. Strö på vallmo- eller sesamfrön.
Grädda i 250 grader ca 8 min.
Smaklig spis :-)
Nämen vad smaskigt!!
SvaraRaderaDet är jättegot!
SvaraRaderajag brukar baka källarfranska när jag vill ha ngt snabbt. Inte heller dumt!
Tack för receptet :-)
Kram
Hembakat är godast, sällan köpe bröd hittar hem till oss!
SvaraRaderaha en bra dag
Kram Sandra