söndag 20 december 2015

Bountybollar

50 g smör
1/2 dl vit baksirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
+ 200 g ljus choklad (gärna Marabou)

1. Blanda allt utom kokos i en kastrull.

2. Koka tills smeten tjocknat - ca 5-15 minuter. (Beror på hur hög temperatur. Du märker när smeten tjocknar.)

3. Häll i kokos

4. Häll upp smeten på ett bakplåtspapper

5. Ställ in i kylen någon timme.

6. Rulla smeten till små bollar.

7. Smält choklad i micro (försiktigt) eller i vattenbad.

8. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper.

9. När bitarna svalnat – lägg in i tillsluten burk i kylen.




4 kommentarer:

Tack så hjärtligt!
Svar på din kommentar får du här ♥