torsdag 7 maj 2009

Vår Hall

Bilderna säger allt...



~
När vi tog bort en innevägg förra veckan i hallen och började ta bort golvlistor för att kunna lägga nytt golv, så upptäckt vi fukt. Anticimex var här i tisdags och gjorde en skadebesiktning. Dom konstaterade att fukten har kommit in vid ytterdörren. Den är tydligen felmonterad (de gamla ägarna har själv monterat ytterdörren). På utsidan har dom satt isolering och papp istället för plåt. Isoleringen har blivit blöt när det har varit fuktigt väder ute. Sedan har det vandrat in i hallen. Under golvet fanns ingen fukt, men det ska ändå bytas. När det här regniga vädret har upphört så ska panelen på framsidan bytas. Snickaren har redan tätat vid ytterdörren, så ingen mer fukt kommer in. Om 3 veckor kommer Anticimex hit igen och kollar fukten, därefter kan vi sätta igång och få hallen färdigrenoverad. Och om frågan vem som ska bekosta allt?... ja de gamla ägarna vägrar, så vad gör man?

5 kommentarer:

  1. Fy fan va hemskt det ser ut stackars er!!!!! De måste väl finnas ngn försäkring som täcker de jag hade kontaktat advokat för de e ju ej erat fel o sen gör ju verkligen inte saken bättre att de förra ägarna själv bytat dörren. Jag hoppas att allt ordnar sig för er!!!!
    Va synd du ej fick din medicin du behöver den ju verkligen.
    Kramisar

    SvaraRadera
  2. Kontakta er mäklare, han/hon kan säkert råda er hur ni ska göra. Det här är ju klart deras fel!
    Ett dolt fel ska inte ni betala.

    kramar, Lotta

    SvaraRadera
  3. Fy fan! Vi har fukt i en vägg hemma hos oss. De berättade de när vi flyttade in. Nu har det blivit mögel istället. Som tur är har det inte spridit sig. De ska komma i nästa vecka och fixa det. Men blir fan rädd!

    Hoppas det ordnar sig!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Jag lider med er, men det är ju absolut inte ni som ska stå för kostnaderna. De förra ägarna kan inte vägra betala om de själva monterat dörren, har de anlitat en byggfirma är det den som blir skyldig att betala. Kontakta mäklaren och få råd därifrån, du kan också söka efter en jurist/advokat på nätet som ger kostnadsfri rådgivning. De förra ägarna har ju inte varit särskilt smarta som inte tecknat en dolda fel försäkring! Om du funderar över något annat så vet du var jag finns, jag har ju lite erfarenhet både av vatten/mögelskador och att processa fram till den mänskliga rättigheten.
    Tänker på er!!!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Håller med dom andra. Vilka "röt"ägg...ge er inte i processen, dom ska punga ut med pengarna! Längtar till i kväll ska bli så kul, det är nog mer än 3 år sedan jag partaja, inget jag heller saknat, men kul när man väl gör något om inte så har man trevligt sällskap =)
    Ses snart krambanan

    SvaraRadera

Tack så hjärtligt!
Svar på din kommentar får du här ♥