Recept ca 10 bitar
Botten
4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl Kellogg’s Rice krispies
Kräm
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 g smör
Garnering
4 dl vispgrädde
mörk eller ljus choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa vitorna till ett hårt skum.
2. Vispa ner sockret, lite i taget, när vitorna är färdiga.
3. Blanda försiktigt i Rice krispies.
4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda marängen mitt i ugnen i 60–75 min. Låt den svalna.
6. Kräm: Sjud ihop alla ingredienserna i en kastrull till en tjock kräm. Se till att krämen inte bränner fast i botten. OBS den får inte koka!!
7. Dela kakan i två lika stora delar. Bred krämen på ena halvan och lägg på den andra halvan.
8. Vispa grädden och bred den på tårtan. Hyvla choklad med en osthyvel ovanpå.
Nu ska jag inte vara sån men trodde att Trean var yngre :-)
SvaraRaderaTårtan ser smaskig ut!
Kram
Trött!! Haha!
RaderaTvåan ska det såklart vara :-)
Kram
Tårtan ser så smarrig ut.
SvaraRaderaMycket god! :-)
RaderaDen där tårtan är supergod, min man beställer alltid den :) Kram Suss
SvaraRaderaKan bara hålla med, den är fantastisk :-) Kram
RaderaSer himla gott ut!
SvaraRaderaLivsfarligt gott :-)
Radera