måndag 27 december 2010

Smulpaj med Hallon och Jordgubbar

Det här receptet har jag alltid som grundrecept sedan varierar jag innehållet efter smak och säsong!

Receptet är för 4-6 personer (Jag har dubblat receptet för att fylla en hel form, se bild).

Du behöver:

125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl socker
3-4 dl skivad/hackad frukt eller bär
1/2 - 1 1/2 dl socker till bären

Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna med mjölet och sockret så att det blir till en grynig massa. Smöra en ugnssäker form. Lägg i frukt eller bär och sockra lite lätt. Använder du rabarber eller något syrligt bär sockrar du rejält (minst 1/2 dl) och strör även över lite potatismjöl för att pajen inte ska bli för vattnig. Smula sedan mjölblandningen över frukt eller bär och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.

Servera med vaniljvisp eller glass.

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så hjärtligt!
Svar på din kommentar får du här ♥